Insight Guide Toscane

Toscane is de geboorteplaats van de Renaissance en velen vinden deze regio zelfs het meest geciviliseerde landschap op aarde.  
Toscane_Boeken_insightguide.jpg

De auteurs en fotografen laten op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met de ontelbare rijkdommen van deze prachtige Italiaanse streek. Eerst komt de boeiende geschiedenis, kunst, cultuur, architectuur, natuur en de keuken van Toscane uitgebreid aan bod. 

Vervolgens nemen de auteurs je mee op reis. Van de ruige kuststreek van Livorno tot de weelderige heuvels van de Chianti, van de stralende stad Florence tot het mysterieuze Siena. De Romaanse kerken en gotische kathedralen, de middeleeuwse kastelen en de renaissancepaleizen, de barokke villa’s; niets wordt vergeten – het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘De Passie van de Palio’, ‘Het Bargello’ en ‘De Chianti-wijnroute’. 

De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze reisgids compleet. In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vind je alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Toscane is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids. 

Insight Guide Toscane
Jeanet Liebeek
Cambrium, 2016
ISBN 9789066554528
€25,90