Toscane Noord – con passione

Toscane is de meest beschreven provincie van Italië dus lijkt elk nieuw boek hierover overbodig. Deze reisgids over het noorden van Toscane wil bewijzen dat er juist heel veel nog niet bekend is van dit deel van Italië. Vooral over de mensen die er wonen en hun bezieling.
Toscane_Boeken_Tosca_noord.jpg

Toscane Noord gaat uit van Florence als bolwerk dat historisch gezien macht uitoefende over heel veel steden. Prato, Pistoia, Pisa, Lucca, Livorno en Volterra bieden onverwachte mogelijkheden bij een bezoek. Van palazzo’s tot speeltuinen, antiekmarkten, danszalen, jeugdcafés en natuurlijk eten, drinken of romantisch mijmeren op een muurtje.

Wandelen, fietsen, surfen? Voor niet teveel geld heb je de tijd van je leven in dit deel van Toscane. Voor de wellness-zoeker zijn er warmwaterbronnen in overvloed. De noordelijke Toscaners hebben dergelijk onthaasten en ontgiften niet nodig. Zij blijken meestal bescheiden in hun levensgenot. De “eenvoud van het genieten” staat in dit boek dan ook duidelijk voorop.

* Mooi inzicht in het echte dagelijkse leven in Toscane
* Ware ontdekkingsreis langs de meest bijzondere bekende en onbekende plekjes
* Het Noorden bezien vanuit de Toscaan zelf
* Veel wetenswaardigheden die voor velen onvindbaar zullen blijven.

Journaliste Renée de Haan (1956) woont al meer dan twintig jaar in het hart van Toscane. Door haar reisverslagen en het organiseren van trips leert zij de inwoners en hun kwaliteiten op een andere manier kennen.

Toscane Noord – con passione
Renée de Haan
Edicola publishing, 2016
ISBN 9789492199560
€ 22,50