Met het vliegtuig naar Toscane

Toscane is een prachtige streek in Italië om je vakantie door te brengen. Maar hoe kun je Toscane het beste met het vliegtuig bereiken en waar vind je voordelige vliegtickets? Je leest er alles over op deze pagina! 

Hoe kun je Toscane vanuit Nederland bereiken?

Afhankelijk van waar je naartoe vliegt in Toscane, zijn er diverse opties mogelijk. Wil je richting Florence? Vanaf Schiphol Airport vlieg je met KLM of Alitalia rechtstreeks naar Florence. Vanaf Rotterdam en Eindhoven Airport is het niet mogelijk om naar Florence te vliegen. Je kunt ook naar Pisa vliegen. Je vliegtickets Pisa boek je gemakkelijk online bij Transavia, je vliegt dan via Amsterdam. Vanaf Eindhoven is het ook mogelijk om naar Pisa (vliegveld Galilei) te vliegen. Dit doe je in 1 uur en 50 minuten met Ryanair of Transavia.

Als je dichtbij Brussel of vilegveld Weeze woont, kun je ook met Ryanair naar Pisa vliegen. Vanaf Düsseldorf vlieg je met Airberlin of Alitalia naar Florence.

Toscane_Pisa_(5).jpg

Vliegvelden Toscane

De twee grootste luchthavens in Toscane vind je in Florence en Pisa. De luchthaven van Florence (vliegveld Amerigo Vespucci) wordt ook veel gebruikt voor zakelijk vliegverkeer. Het vliegveld van Pisa (Galileo Galilei) is aantrekkelijk vanwege de low budget maatschappijen die hier naartoe vliegen. Vliegen naar Bologna is ook nog een optie als je in het oosten van Toscane vakantie wil vieren.

Hoe is het vervoer vanaf het vliegveld?

Vanaf Pisa Airport (luchthaven Pisa Galileo Galilei) kun je gemakkelijk diverse plekken in Toscane bereiken. Je kunt met de bus en trein (vanaf station Pisa Centrale) naar Florence en andere steden in Toscane (Lucca, Viareggio, Siena). Als je in de omgeving je vakantie wilt doorbrengen, kun je het beste een huurauto reserveren. Vanuit Florence kun je ook gemakkelijk naar andere bestemmingen in Toscane, met de bus, trein of huurauto.

Vanaf het vliegveld van Florence (ook wel Amerigo Vespucci of Peretola genoemd) reis je met de shuttlebus in een klein half uurtje naar het station van Florence, Santa Maria Novella, dat midden in de stad ligt. Vanaf het vliegveld van Bologna (Marconi) gaat er een shuttlebus (Aerobus) naar het station van Bologna, hier kun je de trein nemen naar onder andere Florence.

Wat is de beste tijd voor een verblijf aan Toscane?

De temperaturen in de kustgebieden van Toscane zijn het mildst. Als je naar het binnenland op vakantie gaat, moet je rekening houden met meer hitte. De zomers zijn in Toscane meestal erg warm en de winters veelal mild. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om Toscane te bezoeken, aangename temperaturen en minder druk.

Voordelige vliegtickets naar Toscane

Voordelige vliegtickets naar Toscane zijn op diverse manieren te boeken. Zo kun je je tickets boeken via een onafhankelijke prijsvergelijker, maar het is ook mogelijk om tickets te boeken via de airlines zelf. Heb je geen kinderen? Probeer dan je vakantie buiten de schoolvakanties om te boeken. Vlieg je op een doordeweekse dag, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je vliegt in het weekend.