Vliegveld Galileo Galilei – Pisa

Het vliegveld van Pisa, dat is vernoemd naar Galileo Galilei, ligt iets ten zuiden van de stad. Onder andere Transavia, RyanAir, EasyJet, KLM en AirOne vliegen vanaf luchthavens in of vlak bij Nederland naar Pisa (Schiphol, Eindhoven Airport, Düsseldorf-Weeze). 

Toscane_reizen-naar-Galileo-Galilei.jpg

Vanaf het vliegveld van Pisa kun je alle kanten op: er gaat een trein naar Pisa Centrale, vanwaar je heel Toscane per trein kunt bereizen. Huur je een auto, dan rijd je vanaf Pisa Airport zo de snelweg Firenze Pisa Livorno (A11) op. Vanaf het vliegveld vertrekken eveneens snelbussen naar o.a. Siena, Lucca en Florence.

Pisa

Pisa zelf ligt op zo’n 3 kilometer afstand en is per bus, trein en taxi te bereiken in een kleine 10 minuten. Buiten de aankomsthal staan de stadsbussen en de People Mover klaar die je in 10 minuten en voor € 1,40 naar het centrum van Pisa brengen. De People Mover rijdt van 06.00 uur tot middernacht en vertrekt elke vijf tot acht minuten vanaf het vliegveld. De stadsbussen rijden elke tien minuten. Een taxirit van het vliegveld naar de stad of vice versa kost ongeveer 10 euro (afhankelijk van tijdstip en bagage).

Florence

Vanaf het station vertrekt er twee keer per uur een trein naar Florence, tickets zijn beschikbaar vanaf € 7,10 per enkele reis. Een directe verbinding met Florence is er ook met de bussen van Terravision. De bus brengt je in 70 minuten naar station Florence Santa Maria Novella. De bussen vertrekken minstens een keer per uur, een ticket kost slecht 5 euro. Er vertekken ook snelbussen naar onder andere Lucca en Siena. Op het vliegveld in Pisa vind je ook diverse aanbieders van huurauto’s.