Genieten in San Gimignano

San Gimignano is met zijn hoge torens een van de meest kenmerkende middeleeuwse stadjes in Toscane. Heerlijk voor een wandeling aan het einde van de middag, als de meeste toeristen weer weggaan. Zo’n wandeling is een perfecte opmaat naar een avond genieten in de schaduw van de torens van het stadje. Wij tippen vijf restaurantjes in Siena.

Toscane_diner-ristorante-peruca-1.jpg

Cum Quibus
Een van de beste geheimen van San Gimignano. Kies een van de heerlijke Toscaanse traktaties en geniet tussen veel locals van de gezellige sfeer. Reserveren is – zeker in het hoogseizoen – aan te raden.

Cum Quibus
Via San Martino 17, San Gimignano

I Quattro Gatti
Hier serveren ze een overheerlijke ravioli met saffraan, dat anders dan veel mensen denken uit de omgeving van San Gimignano komt.
Osteria I Quattro Gatti
Via Quercecchio 9, San Gimignano

Perucà
In de voormalige cantine (wijnkelders) van een van de oudste palazzi van San Gimignano serveren Lidia en Fabio onder andere een geweldige risotto Perucà!

Ristorante Peruca
Via Capassi 16, San Gimignano

Toscane_diner-trattoria-chiribiri-1.jpg

Dulcisinfundo
Verreweg het mooiste uitzicht over San Gimignano en omgeving. Ook de kaart stelt niet teleur, met veel seizoensproducten en bijzondere, smaakvolle wijnen.

DulcisinFundo
Vicolo degli Innocenti 21, San Gimignano

Chiribiri
Wees er op tijd bij, want in deze kleine wijnkelder is slechts plek voor 22 personen. Op het menu staat eigenlijk te veel lekkers om te kiezen, maar de kok helpt graag met een suggestie – ook voor de wijn.

Trattoria Chribiri
Piazzetta della Madonna 1A, San Gimignano