Lunch en diner in Lucca

De charme van Lucca zit hem niet alleen in het fijne, kleinschalige centrum waar je veel te voet of per fiets kunt bekijken, maar ook de in culinaire hoogstandjes die in de keukens van de stad worden klaargemaakt. Meer dan de moeite van het proeven waard!

Diner

Stella Polare maakt elke avond een echt feestje van het uitgebreide aperitivo-buffet. Bestel een drankje, maak een keuze uit de heerlijke hapjes en je hoeft eigenlijk niet meer te eten…
Stella Polare
hoek Piazza Napoleone en Via Vittorio Veneto, Lucca

Toscane_ballera.jpg

Osteria Baralla is gevestigd in het vijftiende-eeuwse Palazzo Buonvisi in Lucca. Sinds 1860 serveren de gastheren verschillende lokale specialiteiten, waaronder pappa al pomodoro, bollito misto, trippa en bistecca di manzo Chianina. Houd wel nog een gaatje over voor de huisgemaakte desserts.
Osteria Baralla
Via Anfiteatro 579, Lucca

Bij Buca di Sant’Antonio in Lucca worden al vanaf 1782 de lekkerste regionale specialiteiten op tafel getoverd. Bestel als dessert zeker de buccellato semifreddo, waar je je vingers bij af zult likken.
Buca di Sant’Antonio
Via della Cervia 3, Lucca 

Toscane_Trattoria_da_Leo_Lucca-tosc.jpg

Trattoria Da Leo in de Via Tegrimi in Lucca is erg toeristisch maar tegelijkertijd erg leuk en lekker. Er zitten trouwens ook veel Lucchesers te eten. Op de kaart onder andere de traditionele zuppa di farro en konijn gestoofd in kruiden. Een eerlijke keuken met hele redelijke prijzen. Ze zijn het hele jaar elke dag open voor lunch en diner.
Trattoria Da Leo 
Via Tegrimi 1, Lucca

Nog niet zo lang open en meteen al een hit onder de plaatselijke bevolking van Lucca – Ristorante Port Ellen Clan (PEC) aan de Via del Fosse. Het is een trendy restaurant van twee whisky liefhebbers. Op de kaart is daar overigens niets van terug te vinden. Wel veel lekkere gerechten die je niet snel in andere restaurants in Toscane op het menu vindt. Zoals gestoofde kalfswang of gegrilde calamari met topinamboer. Aan de bar kun je diverse whisky’s bestellen en er is een loungeplek om daar op je gemak van te genieten.
Ristorante PEC
Vial del Fosse 120, Lucca 

Lunch

In Lucca vind je binnen de muren van het stadscentrum ook volop barretjes en restaurantjes voor een snelle of juist een uitgebreide lunch. Ook een aanrader: sla heerlijke lekkernijen in bij een van de vele delicatessenzaken en ga picknicken op de groene stadsmuren.

In Lucca moet je in elk geval een keer lunchen met een (stukje) buccellato, een zoet broodje met anijs en rozijnen. In 1881 bedacht bakker Jacopo Taddeucci de buccellato, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de beroemdste lokale specialiteiten. Taddeucci bakt echter nog steeds de beste!

Pasticceria Taddeuci
Piazza San Michele 34, Lucca