Lunch en diner in Pisa

Veel mensen brengen in Pisa slechts een bezoek aan de scheve toren, waarna ze terugkeren naar hun camping of vakantiehuis of een middag doorbrengen aan het strand. Zonde, want het centrum van Pisa heeft zoveel moois te bieden! Ga dus na je bezoek aan de Torre Pendente lekker lunchen bij een van onderstaande adressen en breng de rest van de middag door in Pisa.

Toscane_osteria-del-porton-rosso.jpg

Osteria Porton Rosso
Achter de rode deur van Osteria Porton Rosso wordt rond lunchtijd voor weinig geld een ’pranzo veloce’, een snelle lunch, geserveerd, met elke dag een andere primo (pasta, risotto), vlees- of vis, een bijgerecht en koffie toe. ’s Avonds is de kaart uitgebreider, maar dan betaal je ook wel wat meer.
Osteria Porton Rosso
Vicolo del Porton Rosso 11, Pisa

Il Montino
Probeer zeker de cecina (kikkererwtenbrood) bij Il Montino, waar ze traditionele gerechten uit Pisa en omgeving serveren. Volgens de Pisanen is de cecina hier de beste van heel de stad!
Il Montino
Via del Monte 1, Pisa

Toscane_lunch-cecina-pisa.jpg

Diner

Wil je de Scheve Toren van Pisa ook eens bij avond aanschouwen, als hij in een schitterend licht is gehuld? Dineer dan eerst in het historische centrum van Pisa.

Ristoro al Vecchio Teatro
Ristoro al Vecchio Teatro ligt aan een van de mooiste pleinen van Pisa. ’s Zomers kun je in deze prachtige enscenering genieten van bijvoorbeeld cecina (traditioneel brood van kikkererwten) met vongole.

Ristoro al Vecchio Teatro
hoek Piazza Dante Alighieri en Via Collegio Ricci, Pisa