Lunch in Siena

In Siena vind je op elke straathoek wel een barretje waar je een broodje of een stuk pizza kunt kopen voor de lunch. Wie echter iets bijzonders wil (zonder overigens veel geld uit te geven), kiest echter voor een van onze favorieten, allemaal vlak bij het Piazza del Campo.

Il Pulcino
Bij Fiaschetteria Il Pulcino (het kuikentje) kun je de hele dag door terecht voor een drankje met iets lekkers. Je kunt er ’s middags ook eten; er is een steeds wisselend dagmenu met o.a. pasta’s en salades. De pici, de traditionele dikke spaghetti uit Siena, staat altijd op het menu. ’s Zomers met bijvoorbeeld een lichte tomatensaus of groente, maar probeer bij iets koeler weer ook eens de versie met cinghiale, wild zwijn.

Fiaschetteria Il Pulcino
Via dei Termini 91, Siena

Toscane_Trattoria.jpg

Trattoria La Torre
Aan de voet van de statige Torre del Mangia, net om de hoek van het Piazza del Campo, ligt de kleine Trattoria La Torre. Zonder menu, maar met dagverse specialiteiten. Vooral de pici met wildzwijnsaus is, indien aanwezig, een aanrader.
Trattoria La Torre
Via Salicotto 69, Siena

Consorzio Agrario di Siena
In het enorme luilekkerland van het Consorzio Agrario di Siena, waar je olijfolie, vleeswaren, kaas en andere lekkernijen kunt kopen, is een klein hoekje gereserveerd voor een bakkerij annex pizzeria. Hier koop je ’s middags een lekker stuk plaatpizza voor de hartige trek.
Consorzio Agrario di Siena
Via Giuseppe Pianigiani 9, Siena

Toscane_lunch-trattoria-la-torre-siena-2a.jpg

Morbidi
Bij Morbidi kun je genieten van een uitstekend lunchbuffet. Voor slechts 12 euro geniet je van lekkere pasta’s, groente, salade, vis, vlees en kaas. Na de lunch kun je in de winkel ook nog allerlei lekkers uitkiezen voor thuis.
Morbidi
Via Banchi di Sopra 75, Siena

Il Grattacielo
Kleine, sfeervolle osteria waar je terecht kunt voor een typisch Toscaanse lunch met bijvoorbeeld panzanella, insalata di farro, ceci, gegrilde groenten, mozzarella, frittata, haring, ansjovis ingelegd in pesto, salami, ham, meloen en nog veel meer lekkers.
Il Grattacielo
Via dei Pontani 8, Siena