Tips voor restaurants elders in Toscane

Overal in Toscane geniet je van de lekkerste lokale delicatessen. De redactie van Toscane-Nu blijft op zoek naar de lekkerste adresjes voor een originele lunch. Een overzicht van onze geslaagde proeverijen vind je hieronder.

Cortona
Zo’n acht kilometer buiten Cortona vind je Castel Girardi, een trattoria met een overdekt terras waar de heerlijkste lokale specialiteiten worden geserveerd.

Castel Girardi
Località Castel Girardi

Toscane_Ernello-Armellini.jpg

Pienza
Bij de biologische kaasboerderij San Polo, op drie kilometer afstand van Pienza, vind je volgens kenners de lekkerste pecorino. De familie van Ernello Armellini, die de kaasboerderij runt, heeft de kunst van het kaasmaken al sinds generaties onder de knie en laat je graag hun ’Toscaanse goud’ proeven. Wel even reserveren van tevoren!

Livorno
De huisgemaakte hapjes van Viktor worden overdag in zijn delicatessenwinkel in Livorno verkocht en vormen samen een prima picknick. Wat overblijft wordt overigens later op de dag tijdens de aperitivo op de houten toonbank aangeboden.
Viktor
Via Cosimo del Fante 15, Livorno

Greve in Chianti
Bij Falorni maken ze de lekkerste hammen, worstjes en andere lokale lekkernijen. Het is niet voor niets een van de adresjes waar prinses Beatrix tijdens haar vakantie graag komt. Zeker een bezoekje waard als je in de Chianti bent, voor een lekkere lunch met allerlei soorten vlees en kaas om te proeven of om inkopen te doen voor op je vakantieadres!
Antica Macelleria Falorni
Piazza Giacomo Matteotti 71, Greve in Chianti