Kaas & vleeswaren

Het is de hele dag genieten in Toscane, met op elke straathoek een delicatessenwinkel en talloze restaurants waar je de smaak van de regio kunt proeven.

Toscane_specialiteiten---kaasvlees2.jpg

Kaas

Italiaanse kaas smaakt de hele dag door: bij het ontbijt, op een broodje of in een salade tijdens de lunch, geraspt over de pasta of na het eten op een mooi kaasplankje. In Toscane vind je onder andere de beroemde pecorino (in en om Pienza), maar daarnaast kun je hier natuurlijk ook gewoon Parmezaanse kaas, gorgonzola, belpaese, mozzarella, ricotta en provolone bestellen.

Toscane_specialiteiten---kaasvlees.jpg

Vlees

Vleesliefhebbers kunnen in Toscane hun hart ophalen. Niet alleen staat de streek beroemd om de bistecca alla fiorentina, een enorm stuk vlees van het Chianina-rund, de inwoners maken ook heerlijke salami. Proef zeker de finocchiona (venkelsalami) of cinta senese (worst van het bijzondere, zwart/witgestreepte cinta senese-biggetje).

Dol op vlees en niet bang voor grote stukken rauw vlees? Ga zeker even kijken bij Falorni in Greve in Chianti of bij Dario Cecchini in Panzano.