Montalcino

Het middeleeuwse Montalcino, dat lang bij de republiek Siena hoorde, staat vooral bekend vanwege de beroemde wijn die er gemaakt wordt, de Brunello di Montalcino. De heuvels rondom het stadje staan dan ook vol prachtige wijnranken.

_steden-Montalcino-k.jpg

Montalcino is van oorsprong een Etruskische nederzetting en ligt schitterend, boven op een heuvel met tot zover het oog reikt het typisch Toscaanse landschap. Heuvels, akkers, maar vooral wijnranken, waar de kostbare druif groeit waarmee de trots van Montalcino, de Brunello, gemaakt wordt. Proef zeker een glas van dit ‘bruintje’ in de enoteca die is gevestigd in de Rocca, een middeleeuws verdediginswerk.

_steden-Montalcino-g.jpg

Wandeling

Maak na het glas wijn een wandeling door het dorpje, langs de Duomo, het Santuario della Santissima Maria del Soccorso (waarvan het terras een van de prachtigste panorama’s biedt), het klooster van Sant’Agostino, met een klein kunstmuseum, en het Palazzo dei Priori. Daarna is het vast tijd voor een cappuccino of nog een wijntje bij Caffé Fiaschetteria, met een prachtig historisch interieur uit de jaren 20 van de vorige eeuw, of voor het aanschaffen van een paar mooie flessen Brunello voor thuis!