Terme di Saturnia: Baden in de natuur

De Thermen van Saturnia bieden een unieke beleving. Dankzij de natuurlijke watervallen en opvangbekkens die in de rivier de Gorello zijn uitgesleten, kun je hier genieten van een warm bad, ook als het buiten nog vrij fris is. 

Het water heeft namelijk een constante temperatuur van zo’n 37 graden Celsius, hetgeen heerlijk ontspannend is voor je spieren. Dat hadden de Romeinen zelfs al door, en sinds die tijd is het een komen en gaan van Italianen en toeristen.

Toscane_terme-1a.jpg

Vooral bij de gratis thermen, aan de voet van Il Mulino, de molen, is het vaak druk. Wie een plekje zoekt in een van de waterbekkens, moet dus een beetje op tijd komen – of juist aan het einde van de dag. Het is allemaal wat provisorisch (er zijn geen cabines waar je je kunt omkleden bijvoorbeeld), maar eenmaal in het water ben je dat snel weer vergeten. Je komt er als herboren weer uit…

Het enige echte nadeel: je ruikt de zwavelgeur nog wel een paar uur na je ontspannende warme bad. Plan dus geen chique diner na afloop als je niet de gelegenheid hebt om goed te douchen!

Lees ook het artikel over andere mooie thermen in Toscane.

Toscane_natuur-Saturnia-g.jpg
Toscane_terme-2a.jpg