1. Home
  2. Eten en Drinken

Eten en drinken in Toscane

Vakantie vieren in Toscane is ook culinair genieten! Van de bijzonder goede wijnen die in deze regio worden gemaakt tot de lokale delicatessen en gerechten, het is de hele vakantie genieten!

De redactie van Toscane-Nu ging alvast proeven en ontdekte de lekkerste adresjes in Toscane. Waar moet je zijn voor een schuimige cappuccino of de lekkerste souvenirs? Natuurlijk geven we je ook een paar traditionele recepten, zodat je thuis al kunt voorproeven of het vakantiegevoel nog even vast kunt houden!

Restaurants

IJs

Drinken & uitgaan

Specialiteiten

Recepten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Lunch in Siena

Lunch in Siena

In Siena vind je op elke straathoek wel een barretje waar je een broodje of een stuk pizza kunt kopen voor de lunch. Wie echter iets bijzonders wil (zonder overigens veel geld uit te geven), kiest echter voor een van onze favorieten, allemaal vlak bij het Piazza del...

Lees meer
Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla fiorentina

Voor de vleesliefhebber die in Toscane vertoeft, is het een must om Bistecca alla Fiorentina te bestellen. De bistecca alla fiorentina wordt gemaakt van de T-bonesteak, een fors stuk vlees dat tussen 600 en 800 gram weegt en twee vingers dik is. We kunnen iedereen...

Lees meer
Een drankje in Lucca

Een drankje in Lucca

Tip: drink in Lucca zeker een chiodino; een typerend aperitivo voor Lucca. Het wordt gemaakt van witte wijn met een scheutje alcoholische gingerale.*Caffè Di Simo, een bar met een rijke geschiedenis, is een van de meest karakteristieke gelegenheden voor een drankje....

Lees meer
Buccellato – specialiteit uit Lucca

Buccellato – specialiteit uit Lucca

Volgens een oud spreekwoord ben je niet in Lucca geweest als je geen buccellato hebt gegeten. Proef dus zeker een stukje van dit bijzondere brood als je in Lucca bent! Het beste adres voor een stukje buccellato is Taddeucci. In 1881 bedacht de toenmalige bakker Jacopo...

Lees meer